Witam. Moje akwarium funkcjonuje już rok.
Oto kilka słów o nim:
Filtr wewnętrzny
Grzałka 25W
Temp. 25*C
Oświetlenie - świetlówka 18W (oświetlenie standardowe), (w najbliższym czasie chcę zmienić barwę światła na bardziej białą)
Nawożę mikro i makro.
Dozuję CO2 z mini bimbrowni (butelka półlitrowa) zacier wymieniam raz w tygodniu. Aha. I nikt mi nie wciśnie, że przy tak małym oświetleniu roślinki nie pobierają CO2 (no chyba że ja mam jakieś magiczne). Jak zrobiłam raz na próbę bimbrownię to zaczęły rosnąć znacznie szybciej.
Roślinki:
Najas
Kamomba
Kilka rodzai żabienic (tej środkowej chcę się pozbyć)
Mech jawajski
Kryptokoryna karbowana
I bliżej nieokreślona nazwa roślinki po prawej stronie (bardzo proszę o identyfikacje) Jako podpowiedź dodam, że rośnie jak szatan i wypuszcza korzenie nawet pływając tak "wolno" (bez podłoża)
Rybki:
11x neon
3x samica molinezji
1x bojownik
1x prętnik (jak jest ktoś z okolic Bartoszyc
5x kirysek (albinos)
1x zb. niebieski (samiec)
1x grubowarg dwubarwny (to samo co prętnik)
Myślałam jeszcze nad krewetkami ale przy tych rybkach to chyba nawet nie ma sensu próbować.
Oto kilka słów o nim:
Filtr wewnętrzny
Grzałka 25W
Temp. 25*C
Oświetlenie - świetlówka 18W (oświetlenie standardowe), (w najbliższym czasie chcę zmienić barwę światła na bardziej białą)
Nawożę mikro i makro.
Dozuję CO2 z mini bimbrowni (butelka półlitrowa) zacier wymieniam raz w tygodniu. Aha. I nikt mi nie wciśnie, że przy tak małym oświetleniu roślinki nie pobierają CO2 (no chyba że ja mam jakieś magiczne). Jak zrobiłam raz na próbę bimbrownię to zaczęły rosnąć znacznie szybciej.
Roślinki:
Najas
Kamomba
Kilka rodzai żabienic (tej środkowej chcę się pozbyć)
Mech jawajski
Kryptokoryna karbowana
I bliżej nieokreślona nazwa roślinki po prawej stronie (bardzo proszę o identyfikacje) Jako podpowiedź dodam, że rośnie jak szatan i wypuszcza korzenie nawet pływając tak "wolno" (bez podłoża)
Rybki:
11x neon
3x samica molinezji
1x bojownik
1x prętnik (jak jest ktoś z okolic Bartoszyc
5x kirysek (albinos)
1x zb. niebieski (samiec)
1x grubowarg dwubarwny (to samo co prętnik)
Myślałam jeszcze nad krewetkami ale przy tych rybkach to chyba nawet nie ma sensu próbować.

Z ryb to grubowarg powinien opuścić akwarium bo jest dla niego trochę za małe. Molinezje nie wadzą tak strasznie, jeśli Ci się podobają to mogą być. ( Ale ja bym je oddał).