09.11.2011, 22:47
wymienaiłem im ostatnio wodę bo w akwarium pojawiły się glony. Temp w akwa to 26 C. Niestety pomimo że trzymałem je w wodzie z akwarium, umycie wszystkiego i td trwało godzinę. Temperatura spadła do jakiś 19 C i miały czerwone noski. szybko podgrzałem ustaną wodę z pokojowej ( 19 C do 21) i wtedy dałem je do akwa w godzinę temp. poszła do 24 C
Jedna największa ryba jest ok. Druga ma uszkodzoną płetwę i zawsze pływa pod kątem 20 stopni teraz pływa bardziej na boku i przy dnie. Trzecia pływa normalnie ale troszkę przy dnie. Może się wyziębiły? Może to efekt przekarmienia? Daje 2 / dzień po 3 spore szczypty, jak niechcą to nie jedzą. Od poczatku lipca zużyłem połowę żółtego ichtiowitu w puszcze plastikowej.
Co robić? Odczekać czy co?
Jedna największa ryba jest ok. Druga ma uszkodzoną płetwę i zawsze pływa pod kątem 20 stopni teraz pływa bardziej na boku i przy dnie. Trzecia pływa normalnie ale troszkę przy dnie. Może się wyziębiły? Może to efekt przekarmienia? Daje 2 / dzień po 3 spore szczypty, jak niechcą to nie jedzą. Od poczatku lipca zużyłem połowę żółtego ichtiowitu w puszcze plastikowej.
Co robić? Odczekać czy co?