• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

to jest mieczyk

(08.10.2011, 15:53)niunia2101 napisał(a):  po jakości zdjęć trudno rozpoznać jak to rybcia, a autor nie napisał jaka to ryba więc o co ci chodzi.

Przecież od razu widać, że to jest mieczyk.

http://tinypic.com/view.php?pic=2zgtcv5&s=5
jest kotna..?

Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
20% = niedopuszczalna nazwa tematu, temat został dołączony. Proszę nauczyć się korzystać z opcji "SZUKAJ"
100%=ban
- Olek

Ma plamkę ciążową więc najprawdopodobniej tak.
Ps. popraw nazwę tematu

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Cześć . wymieniłem akwarium z 75 l na 45 . (mało miejsca na większe) i niestety obsada ze starego akwarium.
ale do rzeczy.
już około miesiąc(lub nawet więcej) mój największy gupik jest bardzo gruby, i ma czerwono-ciemną plamkę przy odbycie . czy to jest ciąża ? (postaram się dodać fotki)

Od razu mówię, jeśli macie pisać że za duża obsada,przerybione itp.to proszę wcale nie pisać bo to mnie tylko zdenerwuje i nie pomoże (akwa wymieniłem dziś !!!!!!!!!!!!) i nie wiem kiedy zmienię obsadę.
proszę o szybką odpowiedź . dziękuję i pozdrawiam.

I czy możliwe jest aby mieczyk zdechł ponieważ nie mógł urodzić małych ?
bo mi zdechł a CHYBA był w ciąży

sory. już dokładnie nie wiem ile ono ma litrów... wymiary 60x30x30 więc 45 l czy 54 l ????
pisałem już gdzieś to na tym forum. przepraszam że drugi raz ale tamto gdzieś się zapodziało .

Czerwono ciemna oznacza ciąże, ale nie zaawansowaną, z moich obserwacji wynika im bardziej ciemna plama tym szybciej maluchy przyjdą na świat. Moje miały dodatkowo poczerwieniałe skrzela, szybko oddychały i spływały na dół za rośliny. Obecnie nie stosuje kotnika rodzi sie wszystko w głównym i uchowają się na pewno.
Z tych wymiarów wychodzi 60 litrów.

W 90% gdy jest parka gupików to gupiczka jest w "ciąży", a w 40% jak jest sama gupiczka jest możliwość "ciąży"
Ps. Kiedyś miałem gupiczke to co do dnia wiedziałem kiedy urodzi, parametry wody stabilne, temperatura filtracja taka sama i się all wiedziało.

no ok. jak będzie czarna to będę coś kombinował.

Ale jaki to litraż . kupiłem je wczoraj , na pudle było napisane 45 litrów i 54 lity . wydaje mi się że ma 54 bo gdy oglądałem coś na tym forum w nazwie tematu było napisane 54 l ,wszedłem w ten temat i były podane wymiary dokładnie takie jak moje .
teraz się zastanawiam 45 czy 54 -,-
Pozdrawiam i dziękuję kol. wyżej za odpowiedzi . Smile
Rolleyes 

witam jestem początkujący więc liczę na odpowiedź Big Grin

1) Czy ona jest kotna? (zdjęcia w załączniku)

2) kiedy najlepiej przenieść kotną samicę gupika do kotnika?
(ma już czarną plamkę w okolicach odbytu)

Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
20% = Temat został dołączony we właściwe miejsce.
100%=ban

Załączone pliki Miniatury

Podaj więcej informacji o akwarium. Ale z tego co widzę jest ono niewielkie a skalar tam pływa. Co do ciąży to na moje oko jeszcze z tydzień i wtedy ją wsadź.

Skocz do: