• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MĘTNA WODA - PYTANIA I ODPOWIEDZI TUTAJ -ZAPRASZAMY!

Jak największe na jakie cię stać i pamiętaj, że koszty to nie tylko szkło ale i odpowiednia filtracja, oświetlenie, wyposażenie wnętrza i utrzymanie , obsadę masz na ok 200l zbiornik więc i tak musisz zrobić przerzedzenie.

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

więc kupie ten 100 litrowy, oddam glonojada...
dziękuję za pomoc! Smile

witam . Od trzecz dni mam problem z biala woda w 112 l. akwarium ,ale do setna sprawy.Trzy dni temu kupilem zeolit i po wyplukaniu w zimnej wodzie dodalem go do filtra zewnetrznego na ostatni wklad ( liczac od dolu) i zaczol sie horror , woda jest tak metna ze nie widac rybek....W filtrze mam ceramike ,biokulki ,zeolit i wate....Bardzo prosze o pomoc ,dodam jeszcze ze jestem poczatkujacym akwarysta.(przepraszam za pisownie ale nie mam polskich znakow)Sad

Może na początek wyjmij zeolit z filtra?

Czyściłeś cały filtr?

Nie . Zbiornik jest dojrzaly tak samo jak filtr a zeolit dodalem tylko dla tego ze pojawily mi sie biale paprochy w wodzie , wiec poszukalem na necie i wielu ludzi na forach pisze wlasnie o dodaniu zeolitu.

poczekaj dzień, dwa, jak sytuacja się nie unormuje to wtedy wszczynaj alarm

Ja mam podobną sytuację.Akwa 112l.Funkcjonuje od 6 tygodni (po restarcie).Do tej pory miałem filtr wewnętrzny- aquaszut T-HEAD 750 plus duża gąbka.Trzy dni temu kupiłem kubełek HW-302 i zasypałem cały wypłukaną wcześniej ceramiką.Po kilku godzinach woda zaczęła się robić mleczna.Na drugi dzień było jeszcze gorzej.Teraz jest trzeci dzień i jest już lepiej.Więc myślę że trzeba przeczekać.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

U mnie dziś już woda kryształ.A jak u Ciebie gumis35?
Myślę że wprowadzenie dużej ilości nowego materiału do filtracji, zakłóca w jakiś sposób równowagę w akwarium i stąd są te problemy z wodą.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

Juz jest ok ale paprochy dalej mam w wodzie . Nie wiem co jest grane juz mi rece opadaja ,wymienilem gorna wate i dalej to samo !!!!
Wyglada to tak jak kurz , drobne male kropki !!!! Akwarium odmulone ,podmiany robione ,rosliny ok ale woda tragedia!!!!Sad

Skocz do: