51
Hej

Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie za bardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.
I jeszcze jedno żeby ta rybka mogła żyć w trochę niższej temp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2008, 19:32 {2} przez
Kesi.)
32
ile l akwa
Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać
Chcę być nielegalny
Piszę poprawnie po polsku.
51
32
to np. wielkopłetwy
Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać
Chcę być nielegalny
Piszę poprawnie po polsku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2008, 19:37 {2} przez
frol.)
4
szyma napisał(a):Hej
Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie zabardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.
Problem polega na tym ze wszystkie gatunki posiadają naturalnych wrogów, lecz inaczej wygląda to w akwariach a inaczej w naturalnych środowiskach. Wprowadzając inną rybę, która zacznie eliminować gupiki w akwarium,zrobi to tak skutecznie za jakiś czas w ogóle nie będziesz ich miał. Powinieneś poszukać stałego odbiorcę,który będzie odbierał nadmiar ryb. Pomysł z wpuszczeniem innej agresywnej ryby, nie jest najlepszym rozwiązaniem
Pozdrawiam bumboo.
51
oki dzięki to gupiką się skończy a mówią że to rybki dla początkujących,jak ktoś handluje żywym mięsem
4
Np.Gurami obojętnie jaka odmiana tej ryby.Ja jak miałam pełno młodych gupików to moje gurami(złote i marmurkowe) wszystkie młode gupiki mi zeżarły!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2008, 19:49 {2} przez
koluśa.)
51
bumboo napisał(a):szyma napisał(a):Hej
Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie zabardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.
Problem polega na tym ze wszystkie gatunki posiadają naturalnych wrogów, lecz inaczej wygląda to w akwariach a inaczej w naturalnych środowiskach. Wprowadzając inną rybę, która zacznie eliminować gupiki w akwarium,zrobi to tak skutecznie za jakiś czas w ogóle nie będziesz ich miał. Powinieneś poszukać stałego odbiorcę,który będzie odbierał nadmiar ryb. Pomysł z wpuszczeniem innej agresywnej ryby, nie jest najlepszym rozwiązaniem
Pozdrawiam bumboo.
Nie mam zabardzo możliwości komuś oddawać młodych,albo jakiegoś wyjadacza albo pozostaje mi z nich zrezygnować bo mi się akwa przerybi.
4
To może faktycznie wpuść jakąś rybę, nie wiem, co mógłbym Ci poradzić. Mam ten sam problem z pyszczkami, rozmnażają się w zastraszającym tępie i niech ktoś mi powie, co miałbym tam wpuścić,aby młode wyżarło, osobiście nie wiem i nie chcę wiedzieć hehe

51
Fajnie jest mieć młode no ale trzeba by mieć akwa z milion litrów. To może załóżmy sklep zoo

pozdro