Witam. Moja molinezja ostatnio dosyć dużo przytyła. Wyczytałem , że jak molinezja jest kotna to ma białą plamkę przy odbycie. Niżej foto.. Ona jest taka gruba czy jest kotna?
I jeszcze jedno. Ostatnio okociła mi się gupiczka, była brudna jak beka, jak już były małe to trochę schudła, lecz tych małych było tylko 7. a po tygodniu od okocenia się znowu zgrubiała i to dosyć sporo. Ma prawo sądzić, że jest znowu (w ciąży)?
(30.01.2012, 14:55)KaRoLeKKK123 napisał(a): Witam. Moja molinezja ostatnio dosyć dużo przytyła. Wyczytałem , że jak molinezja jest kotna to ma białą plamkę przy odbycie. Niżej foto.. Ona jest taka gruba czy jest kotna?
Bardzo możliwe.
(30.01.2012, 14:55)KaRoLeKKK123 napisał(a): I jeszcze jedno. Ostatnio okociła mi się gupiczka, była brudna jak beka, jak już były małe to trochę schudła, lecz tych małych było tylko 7. a po tygodniu od okocenia się znowu zgrubiała i to dosyć sporo. Ma prawo sądzić, że jest znowu (w ciąży)?
Jedno zapłodnienie samicy wystarczy na kilka miotów. One są cały czas albo kotne albo się koci
To mi trochę wygląda na samca choć nie do końca. Jeśli to na pewno samica to owszem jest kotna. Przyjrzyj się od dołu czy ma tam szpikulec (pe..s) czy to zwykła płetwa.
Witam czy moja samiczka gupika jest kotna ,jak tak to czy niedługo urodzi i czy można ją przenieść do kotnika? Ma dość duży brzuch i średniej wielkości czarną plamkę przy odbycie. Proszę o odpowiedź.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.03.2012, 16:27 {2} przez bend97.)