• 4 Głosów - 3.75 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dobór obsady do zbiornika 240-250L

wiec , bd
1+1 skalar
1+1 ramireza
jakies stadko z 20-30szt
1+1zbrojnik
i z 4 kosiarki/ 4 kiryski
bo na kirysniki za małe akwa

Ta ja bym nawet dał tak :

2+2 Skalary
1+2 Pielęgniczka Ramireza
20-30 ławica (no tu już wybierzesz sam)
1+1 Zbrojnik
8 kirysków

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Nefrete powiedz mi ile gdzieś brzanek sumatrzańskich dać do 240L z 50 może być?;d

(26.01.2012, 16:02)Radzioo napisał(a):  Nefrete powiedz mi ile gdzieś brzanek sumatrzańskich dać do 240L z 50 może być?;d

Ja w 240l miałam 30 szt, i w zupełności wystarczało.

Witam po tragedii jaka mnie spotkała planuje całą obsadę od nowa i po głębszych przemyśleniach chciałbym coś takiego :

kiryski panda
5 zbrojników niebieskich do momentu aż podrosną żeby rozróżnić pleć i zostały by 1+2
kakadu
ramirezy
neonki
bojownik 1+3 (ta opcja chyba odpada przy kakadu i ramirezach ale zona strasznie by chciała Big Grin)
i ekipa od glonów 5 otoskow/5 kosiarek przed zatruciem co2 miałem tez w takich ilościach i pięknie się prezentowały jak małe pływały za dużymi

I pytanko co można czego nie i w jakich ilościach dodaje zbiornik

240l 120x40x50
filtr jbl 900 (może dojdzie kaskada)
temperatura 25-26 stopni
nawożony co2 oraz symfonia+k2so4
parametrów nie znam teraz będę robił restart żeby wrzucić jakiś substrat pod żwirek to jak to zrobię będę mógł podać ph i resztę

kiryski panda w ilości np 15x wyglądałyby super, ja zbrojników z kiryskami bym nie mieszała- czasami kiryski nie mogą nic zjeść przez samce zbrojników, kakadu i ramirezy z bojkami odpadają (ja wolałabym harem bojownika), neonki, otoski ok, co do kosiarek to jakoś za nimi nie przepadam, poza tym jeśli chcesz 3 zbrojniki i 5 kosiarek to sporo...

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Witam!
Mam w akwarium obsadę:
harem(1+2) gurami złotych
20x bystrzyk griema
sporo krewetek rc(chyba ze 100) które wylądują w akwarium 54l
4 cierniooczki
samiczka zbrojnika niebieskiego(dokupiłam zbrojnika niebieskiego odmiany złotej czy jakoś tak i mam nadzieję,że to samiec).
To by było na tyle ;]
Akwarium będzie raczej ogólne po lewej stronie będzie piasek i góra na której będą umieszczone kamienie i roślinki a po prawej będzie jakiś korzonek oraz roślinki.
Co mogę dołożyć do obsady?
Chciałabym dodatkowo jakąś parkę/harem lub dwa i coś do tego. jakieś porady?
Myślałam o pielęgnicach meekach, skośnopręgich,sajicach,miodowych ale są chyba dosyć agresywne.Da radę którąś z tych? tylko żeby roślinek nie podgryzała.może jakąś z pielęgniczek albo barwniaki czerwonobrzuche?

Proszę o propozycje(najlepiej kilka jeśli komuś się nudzi).
Dodam, że tutaj:
http://forum.superakwarium.pl/pielegnice...32412.html
wyczytałam,że te pielęgnicę:
Pielęgnica Nikaraguańska, Pielęgnica Meeka, Pielęgnica Eliota, Pielęgnica Sajica
nie są zbytnio agresywne i jestem także nimi zainteresowana.

kupilem sobie baniaczek 250L i zastanawiam sie jakie rybki moge miec chcialbym miec takie jakie mi sie podobaja a sa to:

welony brzanka rekinia neony gurami kiryski panda bocja wspaniala ( inna nie podoba mi sie) pomozcie w wyborze

welony kompletnie odpadają. Chyba że chcesz jednogatunkowe. Jest wiele innych ryb , te które tobie się podobają nie pasują do siebie.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Witam!
Mam w akwarium obsadę:
harem(1+2) gurami złotych
20x bystrzyk griema
sporo krewetek rc(chyba ze 100) które wylądują w akwarium 54l
4 cierniooczki
samiczka zbrojnika niebieskiego(dokupiłam zbrojnika niebieskiego odmiany złotej czy jakoś tak i mam nadzieję,że to samiec).
To by było na tyle ;]
Akwarium będzie raczej ogólne po lewej stronie będzie piasek i góra na której będą umieszczone kamienie i roślinki a po prawej będzie jakiś korzonek oraz roślinki.
Co mogę dołożyć do obsady?
Chciałabym dodatkowo jakąś parkę/harem lub dwa i coś do tego. jakieś porady?
Myślałam o pielęgnicach meekach, skośnopręgich,sajicach,miodowych ale są chyba dosyć agresywne.Da radę którąś z tych? tylko żeby roślinek nie podgryzała.może jakąś z pielęgniczek albo barwniaki czerwonobrzuche?

Proszę o propozycje(najlepiej kilka jeśli komuś się nudzi).
Dodam, że tutaj:
http://forum.superakwarium.pl/pielegnice...32412.html
wyczytałam,że te pielęgnicę:
Pielęgnica Nikaraguańska, Pielęgnica Meeka, Pielęgnica Eliota, Pielęgnica Sajica
nie są zbytnio agresywne i jestem także nimi zainteresowana.

Skocz do: