• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ramirezy w jednym akwa z mieczykami ?

Na dzień dzisiejszy mam w 200l samca remirezki (samica niestety zdechła) i trzy czerwone mieczyki (dwie samice i jeden samiec). U mnie wszystko w porządku - mieczyki preferują strefę środkową a ramirezka jak zwykle, przy dnie.

Akwarystyka to fajne hobby ;)

Posiadam akwarium 60l chciałbym tam miec parkę pielęgniczek Ramireza,parkę mieczyków oraz parkę molinezji czy dałoby rade coś jeszcze dorzucic ?

Wykaż się odrobiną chęci i zajrzyj do działu obsady. Mieczyki i Molinezje nie nadają się do 60l. Dlaczego zakładasz, że atrakcyjnie akwarium to przerybione akwarium?

Parka Pielęgniczek Ramireza
12x Neon Innesa/Zwinnik Blehera/Bystrzyk Amandy/Inna drobnica
6x Kirysek Panda

Baniak oczywiście gęsto porośnięty roślinnością.

@Kondziu360 ma rację - mały ten zbiornik na tyle ryb. Zostaw harem pielęgniczek Ramireza w zbiorniku a jak dobierze sie para to resztę oddaj/sprzedaj. Ja napisałem że mam razem pielęgniczki i mieczyki ale spójrz na litraż mojego zbiornika.

Tylko że ja te mieczyki juz mam i szkoda mi je oddac ;(

Pośpiech jest złym doradcą, czasem bardzo złym. Jak Ci szkoda oddać to sprzedaj albo zamień na przykład na Ramirezki. A następnym razem pomyśl zanim coś zrobisz.

Mieczyki i molinezje to juz mam kilka miesięcy.I niestety mieszkam za granicą i ciężko będzię je wymienic w sklepie zoologicznym.

Ja również mieszkam poza granicami kraju i nie mam problemów z pozbyciem się zbędnych ryb - po prostu oddaję ryby za darmo.

Dałem ogłoszenie na Facebooka nikt nie chce,byłem się zapytac w sklepie zoologicznym też nie chcą co ja mam robic ? w toalecie je nie spuszczę.

(04.07.2012, 19:18)Paweł M. napisał(a):  Dałem ogłoszenie na Facebooka nikt nie chce,byłem się zapytac w sklepie zoologicznym też nie chcą co ja mam robic ? w toalecie je nie spuszczę.
Jeśli masz zamiar ''spuścić ryby w toalecie'' to lepiej zostaw je w spokoju w zbiorniku. Skoro już są to niech pływają, wielkiej tragedi nie ma. A nastepnym razem pomyśl zanim coś zrobisz, to nie boli. U mnie mieczyki ''robią za produkcję żywego pokarmu dla innych ryb'' więc u Ciebie będzie podobnie.

Skocz do: