• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Witajcie. Zanosi sie na to, ze moj bojownik za niedlugo zdechnie (ze starosci, to na pewno nie choroba) i totaj moje pytanie. Czy do 9 neonow innesa 2 otoskow i ok. 10 krewetek RC moge wpuscic parke pielegnic kakadu? Zbiornik 60l. Pozdrawiam.

łaczę
Ostrzeżenie:
dublowanie wątków, brak litrażu w nazwie tematu dotyczącego obsady - 15%
100% = ban

korzystaj z opcji SZUKAJ i przeglądaj tematy podwieszone w poszczególnych działach.
Kejdi

Nie męcz ryb w kuli.

Kakadu powinno być w haremie to raz, dwa jaki to zbiornik ?

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Klosek nie rozumiem pytania. 60l, jak juz napisalem.

Nie męcz ryb w kuli.

(16.03.2013, 12:24)Bruce77 napisał(a):  Klosek nie rozumiem pytania. 60l, jak juz napisalem.

Sory nie doczytałem. Moim zdaniem na kakadu masz za mały zbiornik, proponuję ramirezy.

Ale to źle się może skończyć dla krewetek.

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

W zbiorniku o powierzchni dna 60x30 cm ludzie z powodzeniem trzymają parkę kakadu. Formy hodowlane zazwyczaj dobrze sobie radzą w parach, wszystko zależy oczywiście od temperamentu samca.
Jeśli masz porządnie zawalone dno, możesz spróbować na początek 1+2 i potem, w razie niepowodzenia, zostawić parę.
Shy 

Nowe akwarium, 3 dzien jego istnienia. Jakie ryby polecacie abym dokupił?
mam 2x gurami
1x węgorek akwaryjny
2x skalar
2x gupik(parka)
1x kirysek

Ostrzeżenie:

dublowanie wątków - 10%
100% = ban

Co to jest węgorek akwaryjny?
Poczytaj o podstawach akwarystyki, korzystaj z opcji SZUKAJ i przeglądaj tematy podwieszone w poszczególnych działach.
Kejdi

(16.03.2013, 19:24)BialyWrC napisał(a):  Nowe akwarium, 3 dzien jego istnienia. Jakie ryby polecacie abym dokupił?
mam 2x gurami
1x węgorek akwaryjny
2x skalar
2x gupik(parka)
1x kirysek

Po pierwsze nie ten dział. Po drugie kiryski tylko w stadzie (zalecane min. to 6 szt.), skalary się nie nadają (za małe akwarium dla nich). O węgorku się nie wypowiadam bo nie wiem za dużo.

Hm... byc moze sprobuje z tym haremem, zobaczymy. Ramirez nie chce wlasnie ze wzgledu na krewetki.

Nie męcz ryb w kuli.

Czyli dokupić kirysków i oddać skalary? Ten węgorek o którym pisałem to długonos plamisty, myślę też nad chociaż 2 glonojadami ponieważ zamierzam kupić żywe roślinki, a póki co mama niestety tylko sztuczne..

Mam pytanie czy mogłabym mieć w 54l:
Neon Czarny 5
Neon innesa, Barwieniec czerwony lub Rozbora klinowa (ewentualnie Zwinnik Blehera) 10
Stiphodon sp. 2
Otosek 5
krewetki Amano 5
Pielęgniczka Ramireza 1+1

Skocz do: