Sonda: Czy rozmnożyleś/łaś kiedyś bojownika syjamskiego?
tak
nie
    Wyniki sondy

• 7 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie Bojowników

Można wiedzeć jaką masz tem??

"Dziś temperatura wynosi 0*C jutro ma być dwa razy cieplej czyli ile???"

moja temperatura to 28sc jest dobra

Akwarium 126l - towarzyskie

aquadesign, to co jest piękne.

może być i jak złożyła już??

tak złożyła i jest już wyłowiona teraz czekam do środy aż się wyklują samczyk się bardzo dobrze opiekuje dodaje bębelków przekłada itp.

skąd wiesz że do środy??

bo po 2 dniach się wyklówają a dokładnie po 48godzinach na każdych forach o bojkavh tak piszą

GratulujęSmile daj znać jak się wyklująSmile możesz nawet fotki zamieścić bo małych bojków jeszcze nie widziałam

oki jak się wyklują to sprubuje zrobić pare fotek mam filmiki jak wyciskał samice to też załącze ale nie dziś bo nie mam dziś czasu
małe się wykluły czym je karmić :?

Pierwszy pokarm (infusoria-pierwotniaki) podajemy od chwili zauważenia pierwszych pływających rybek.

Mam pytanie kładłaś pokrywkę na do wody żeby samiec miał ułatwioną robotę gniazda??

WitamSmile
Wiem że ten temat już był nie jeden ale założyłem nowy bo nikt tam nie odpowiada na pytania w starychSad
Posiadam parkę bojowników samiec Niebieski samica Czerwona. Czytałem na prawdę dużo o tych rybkach.
Więc przyszedł czas na rozmnożenie tych rybek.
Rybki znajdują się w zbiorniku 60l (wiem że za duży ale mniejszego nie mam) temperatura 30*C. Poziom wody 10cm. Samiec jest agresywny i gania samiczkę, a ona robi sie coraz grubsza ( ikra dojrzewa ). I teraz mam pytanie a raczej pytania światło noc ma być włączone??I dlaczego samczyk nie buduje gniazda???

Skocz do: