• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sposoby walki z ślimakami

Może sobie sprawie takie coś

działa ta pułapka nawet dobrze i warto zakupić

To ze mam nick laska nie znaczy ze jestem dziewczyną a no i nie trzymajcie ryb w słoikach

Może bocja da sobie z nimi rade ?

Oddam suma rekiniego za darmo.

-> Sposób na GLONA, ŚLIMAKA i inne plagi

Opcja SZUKAJ nie gryzie

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

siema,
na zamówionych roślinach była ikra ślimaków (na 95% świderki), w kotniku z gurami z tydzień temu zaczęły sie pojawiać, jest ich z 5-6, w akwa głównym znalazłem 2 ale wywaliłem, zostawiać je w akwa ogólnym i czy później te z kotnika wrzucić do głównego? mam nie ciekawe wspomnienia ze świderkami ;P

Świderki są żyworodne, nie składają ikry. Woreczek lęgowy znajduje się w stopie ślimaka.
Pewnie pomyliłeś je z zatoczkami lub błotniarkami.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Witam, najprościej wpuścić 2-5 welonek Wink one zjedzą WSZYSTKO... Możesz powyciągać ślimaki ręcznie, ale to przy nich syzyfowa praca, najlepiej zastawić pułapki. Pozdrawiam Smile.

ja nigdy nie miałaś ślimaczków, bo wszystkie przyniesione z zoologicznego rośliny ze ślimakami jadły je bocje wspaniałe

JA zawsze porządnie wymywałem akwarium gdy miałem problem ze ślimakami po wymyciu ślimaków nie było ;]

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

Polecam metodę na ślimaki
Niestety w tej metodzie potrzebny jest restart ale sposób raz na zawsze wytępi ślimaki. Trzeba przenieśc wszystkie rybki w raz z roślinami do innego zbiornika. Potem do akwa wlac ocet tak butelka na 80/100 Za jakiś 6 godzin spażyc żwirek i wszystko zacząc od nowa Smile

10x Neonow Innesa
3x Gupiki
3x Platki
4x Kirysek Spiżowy
2x Krewetki filtrujące (zamierzam dukupic jeszcze 3)

Skocz do: