• 4 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak odmulać akwa i wszystko o odmulaczach

vegetacja 4,5 punkt to prosciej jest "zaciągnąć" i bedzie leciec Tongue

Oddam suma rekiniego za darmo.

Ja kupiłem odmulacz za 8,5 zł z pompko i nic nie muszę zatykać tylko pompkę 2-3 razy zgniotę i ona sama zasie powietrze Smile

Akwaria obecnie nie posiadam, będę miał nowe na początku wiosny :P

Ja tam zaciągne wodę ustami i leci
pare razy na początku się napiłem ale ochyda bleee

Można i tak, ale jak miałem dopłacić 2 zł i mieć tako pompkę to 2 zł nie czyni różnicy. P.s.

http://www.akwaswiat.net/odmulanie-dna-t-5295.html prosze tu masz mniej wiecej napisane, a po prostu jest to czyszczenia dna akwarium z resztek pokarmu oraz odchodow rybek za pomoca odmulacza ktory za 10 zeta mozna kupic w kazdym zoologu lub zrobic go samemu

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Odmulanie jest to czyszczenie dan z mulu szlamu i odchodów ryb, powinno odbywać się raz na tydzień, dzięki czemu woda jest klarowna, krystaliczna i nie ma za dużo azotanów, które są w odchodach ryb Wink P.S.

prosze oto rysunek własnej roboty Big Grin

Załączone pliki Miniatury

Tak ale czy trzeba wyciągać rybki i rośliny i te inne ozdoby z akwa

nie trzeba tylko trzeba uwazac by nie wessac zadnej, ale przewaznie one przed tym uciekaja

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Wkładasz wężyk z butelką na koncu albo sam wężyk i zasysasz i jeździsz do dnie i zbierasz odchody, pozostalosci po jedzeniu itp. Wszystko to leci np. do wiadra pamietaj ze wiadro musi stac niżej niż końcówka węża który jest w akwa.

Oddam suma rekiniego za darmo.

Skocz do: