7
Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Posiadam parke Meek pomału szykują sie do składania ikry tylko że w zbiorniku plywa też Zbrojnik Niebieski ok 10cm i moje obawy plegaja na tym czy nie zje on ikry, czy rybki skutecznie go odgonia?
Znajomy ma parę Zeber i też ma dwa zbrojniki ale Zebry skutecznie odganiaja oba ale czy Meeki sobie poradzą bo to jednak całkiem inny temperament ryby.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2008, 11:00 {2} przez
Prezes-Artek.)
0
Moim zdaniem powinny sobie poradzić, w końcu to pielęgnice które "agresywnie" bronią swojej ikry jak również młodych
15
W nocy zbrojniki mogą zjeść ikrę, więc jak chcesz mieć 100% pewności to przełóż je do innego zbiornika.
7
WERWOLF napisał(a):W nocy zbrojniki mogą zjeść ikrę, więc jak chcesz mieć 100% pewności to przełóż je do innego zbiornika.
Gdybym nie zlikwidował drugiego zbiornika to zaden problem ale nie za bardzo widzi mi sie zalewac zbiornik ok 200l na jedna czy nawet dwie rybki.
Jak zwykle zdania sa podzielone no nic zobaczymy jak to bedzie szykuja sie raz do składania ikry to i pewno za jakis czas znowu beda składały jak warunki podpasowały. Poczekamy zobaczymy jak glonojad zje ikre to oddam go szwagrowi.
Dziękuje za szybkie odpowiedzi.
2
A ja sie wtrace
Twoja rybka to: Pielegnica Meeka (nie Mekka)
7
dylon napisał(a):A ja sie wtrace 
Twoja rybka to: Pielegnica Meeka (nie Mekka) 
dziękuje kolego juz poprawiłem mój błąd.
pozdrawiam
1
Najprawdopodobniej nie poradzą sobie z glonkiem, są zbyt młode. Ale cierpliwości w końcu go zwalczą tylko muszą zrozumieć co on im złego robi.