• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Malutka ryba w akwarium.

mariusz_and napisał(a):A jeżeli masz gęsto obsadzone roślinami akwarium, możesz nawet nie wyławiać samicy, ja tak robię i moje mioty w przeważającej części się zachowują, a po drugie mniejszy stres dla samicy.

Nie abrdzo moge aktualnie mam 3/4 roslinki poniewaz duzą cześć oddałem ponieważ akwarium robiłem na nowo restart ogolny i chce zaniedlugo dopiero nowe roslinki wprowadzic... Ale dzięki Wink

Spoko, w każdym razie owocnych miotów Smile

Jak narazie mam tylko 2 malutkie Sad
Ale w sumie po co mi wiecej Smile
I tak zoologicy nie chca tego kupywać a zal sie robi takiej rybki spuszczac w klopie Tongue

Ja też się cieszyłem na początku, bo to fajnie jak takie szkraby pływają uczą się jak podrosną z dużymi jeść fajnie się je obserwuje , ale był moment że właśnie aż za dużo ich miałem, więc staram się oddawać znajomym jak podrosną, żeby nie mieć przerybieniaSmileTeraz czekam na młode mieczyki prawdopodobnie na dniach się pojawią, chociaż zanim będą zdolne wyjść z ukrycia też jeszcze chwila minie Smile

Mi się gupiki bez przerwy kocą a że pozbyłem się większych ryb z akwarium to mam sporo narybku do oddania lub zamienienia;/ Na początku sie cieszyłem że się mnożą potem znowu i znowu sie kociły teraz znowu dzisiaj sie okociły mam ich teraz około 40

126l-akwarium towarzyskie

Kamil_eq napisał(a):Mi się gupiki bez przerwy kocą a że pozbyłem się większych ryb z akwarium to mam sporo narybku do oddania lub zamienienia ;/ na początku sie cieszyłem że się mnożą potem znowu i znowu sie kociły teraz znowu dzisiaj sie okociły mam ich teraz około 40

To tak jak u mnie, najfajniejsza jest pora karmienia jak ten rój albo raczej ławica wychodzi do jedzenia :-)muszę to kiedyś utrwalić na kamerze hehehe

No nic, poczekam do rana.. bede sie budził co godzine sprawdzać czy coś nowego nie doszło.. I bede starał się aby nie zostały zjedzone przez swoja matkę Smile
Apropos ile mógłbym miec molinezji w 100L ?Smile

Wydaje mi się że 4 molinezje powinny wystarczyć oczywiście mógłbyś więcej
ale poco jak one są żyworódkami i cały czas się kocą? po niedługim czasie z 4 zrobi się 40 itd.

126l-akwarium towarzyskie

Mam zdiecie ale w słabej jakosci, stary aparat jutro spodziewam sie czegos lepszego Tongue

POWRACAM! Z dobrą nowiną Smile
Zostałem tatusiem około 35młodych Smile)
Niestety okolo 5 odrazu umarło z niewiadomych mi przyzcyn Sad(
mam pytanie, niepokoją mnie takie duze brzuszki u moich młodych ? Czy to normalne ??
te bruszki sa czerwone i ogromne .. czy to tzw. zółc czy jakos ?

Skocz do: