• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Witam bede chcial zmienic swoje akwarium na wieksze 112 L jaka proponujecie mi obsade zeby sie ladnie prezentowalo na tle strukturalnym z łupka filytowego wlasnej roboty oraz bialym badz czarnym piaskiem kwarcowym?? Interesuje mnie napewno lawica neonkow innesa oraz inne mniejsze rybki moze danio czerwone kardynalki rozbory klinowe co proponujecie slucham waszych propozycjii...

HeJo;D Może mi ktoś powiedzieć jaka obsada pasowała by do mojego akwa 11L? I przy okazji jaki filtr? Chciałbym neonkia, ale chyna mie zabardzo pasują.
Pozdrawiam

hej mam akwarium 62l i co prawda małe i chce się zapytać czy moge tam dać takie ryby jak :

skalary,gupiki,neonki,glonojady,kiryski,danie i to wszystko

Dziś dorwałem fajną ulotkę dla mnie (czyli dla początkujących) bardzo pomocna Smile
mówi o pochodzeniu i wymaganiach rybek, rozmnażanie, ogólnie wymagania, Chów, siedlisko, Oświetlenie, charakter, Dekoracja, ph, gh, C, l. jest to pomocne w wyborze obsady.

To fajna ulotka jeśli mieczykowi wystarczy 60l....

skalary,gupiki,neonki,glonojady,kiryski,danie i to wszystko do 62l??

YY, skalary nie moga byc w tym litrazu, a zreszta jak dorosna duze to moga nawet zjesc Ci neonki, jak np beda one male,

Siemka;d
Chcę założyć akwa, mam takie o dość nietypowych wymiarach a mianowicie:36x24x38 cm które kupiłem na aukcji: http://www.allegro.pl/item502981498_hail...rszaw.html można sobie obejrzeć;p
filtr mam taki: UNIFILTER 1000 UV (AQUAEL) grzałka:AQUAEL Comfotrzone 100W. Jaką proponujecie obsade? dzięki za odpowiedź
myślałem o takim czymś ale nie wiem czy będzie dobre:
bojownik(1+2)
krewetki(20)
otoski(6)
kiryski panda(6)
A akwarium takie małe bo po prostu nie mam miejsca w pokoju ale marzy mi się 450l;p

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Temat został wyczyszczony - Kejdi

WERWOLF napisał(a):odpowiadając na pytania proszę używać opcji "odpisz"

Hej.
Co sądzicie o takiej obsadzie dla mojego 120 L?
- 5 x danio
- 4 x gupik
- 4 x hokejówka
- 5 x skalar
- 10 x neonka innes
- 2 x glonojad

keroz1 napisał(a):Hej.
Co sądzicie o takiej obsadzie dla mojego 120 L?
- 5 x danio
- 4 x gupik
- 4 x hokejówka
- 5 x skalar
- 10 x neonka innes
- 2 x glonojad

- 5 x danio daj więcej tak z 8
- 4 x gupik myślę ze lepiej nie dawać bo łatwo się rozmnozy lepiej dać więcej neonów
- 4 x hokejówka ok
- 5 x skalar odpada za małe akwa
- 10 x neonka innes daj z 15-20
- 2 x glonojad- daj 1

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Skocz do: