36
Witam. Posiadam malutki zbiorniczek, bo tylko 25 L. Trzymam w nim 3 gupiczki, i 3 ampularie. Gupiki planuje przenieść pod koniec miesiąca do akwa 126L. Czy krewetki na obecną chwilę nadają się do mojego akwarium ? jeśli tak to ile?
pozdrawiam
https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam
6
Tak nadaje się. Przy krewetkach nic nie musisz robic, poza regularnymi podmianami wody i moze czasem dokarmieniem (chociaż to nie jest konieczne). Ja zaczynałem od takiego samego zbiornika, proponuje 6 red cherry i 6 babaulti. Te krewetki są na dobry początek potem możesz sprobowac z biene, crystal red, white pearl itd... Pamiętaj jeśli chcesz miec szybko potomstwo musisz zapewnic im wiele kryjówek najlepiej z mchu

, do tego akwa lepiej nie dodawac nawazów ponieważ kreweteki są bardzo wrażliwe na związki żelaza i miedzi.
Powodzenia pozdrawiam
10
zig3 napisał(a):proponuje 6 red cherry i 6 babaulti.
W tak małym akwarium zdecyduj się jednak na 1 gatunek.
zig3 napisał(a):do tego akwa lepiej nie dodawac nawazów ponieważ kreweteki są bardzo wrażliwe na związki żelaza i miedzi.
Nikt Cię o to nie pytał - tym bardziej nie opowiadaj głupot.
Krewetki do 25 l nadają się w Twoim przypadku mniej więcej tak samo jak w przypadku każdego 25 l akwarium, dlatego temat zamykam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.10.2009, 14:17 {2} przez
Kejdi.)