2
Witam! Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć po opisie jaką mam krewetkę? Ponieważ nie mogę zrobić zdjęcia w momencie kiedy jest ona gdzieś blisko bo przeważnie się ukrywa. Jest malutka, około 1,5-2cm , karapaks jest żółty, odwłok jest przezroczysty miejscami ledwo zauważalnie czerwonawy. Mam też drugą krewetkę, podejrzewam, że jest to white pearl, ponieważ jest przezroczysta i wzdłuż ciała przebiega ciemna linia. Niestety nie mogłam natrafić na zdjęcia przypominające pierwszą z nich. Obie krewetki mają tą sama wielkość.
17
Ja mam kumpla - z wierzchu jest niemal granatowy, ale ma jasne wewnętrzne partie dłoni i stóp, poza tym rewelacyjnie gra na instrumentach perkusyjnych i unika alkoholu, Niestety nie mogę zrobić zdjęcia, ale Said jest wzrostu mojej Myszki i wyznaje lewicowe poglądy. Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji?
0
3promile ma świetne poczucie humoru, ale pewnie chce przez to powiedzieć,że ciężko z opisu zidentyfikować krewetkę. Bez zdjęcia nie da rady.
P.S.
3promile. Piszesz,że kolega unika alkoholu a jednak jest niemal granatowy. Hmmm, coś mi tu nie pasuje buahahaha!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2009, 20:17 {2} przez
poton.)
10
poton jest niezwykle domyślny i bez najmniejszego trudu odgaduje intencje innych użytkowników, niemniej jednak temat musi zostać zamknięty.
Na pocieszenie wklejam link do stronki z opisami i zdjęciami krewetek - silje14, samodzielnie na pewno lepiej rozpoznasz co to za gatunek, ponieważ widzisz obiekt na własne oczy
:
http://www.akwaria.pl/krewetki/opisy.html
Zamykam - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2009, 21:04 {2} przez
Kejdi.)