Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

identyfikacja krewetki

Witam! Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć po opisie jaką mam krewetkę? Ponieważ nie mogę zrobić zdjęcia w momencie kiedy jest ona gdzieś blisko bo przeważnie się ukrywa. Jest malutka, około 1,5-2cm , karapaks jest żółty, odwłok jest przezroczysty miejscami ledwo zauważalnie czerwonawy. Mam też drugą krewetkę, podejrzewam, że jest to white pearl, ponieważ jest przezroczysta i wzdłuż ciała przebiega ciemna linia. Niestety nie mogłam natrafić na zdjęcia przypominające pierwszą z nich. Obie krewetki mają tą sama wielkość.

Ja mam kumpla - z wierzchu jest niemal granatowy, ale ma jasne wewnętrzne partie dłoni i stóp, poza tym rewelacyjnie gra na instrumentach perkusyjnych i unika alkoholu, Niestety nie mogę zrobić zdjęcia, ale Said jest wzrostu mojej Myszki i wyznaje lewicowe poglądy. Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji?

3promile ma świetne poczucie humoru, ale pewnie chce przez to powiedzieć,że ciężko z opisu zidentyfikować krewetkę. Bez zdjęcia nie da rady.
P.S.
3promile. Piszesz,że kolega unika alkoholu a jednak jest niemal granatowy. Hmmm, coś mi tu nie pasuje buahahaha!!!

poton jest niezwykle domyślny i bez najmniejszego trudu odgaduje intencje innych użytkowników, niemniej jednak temat musi zostać zamknięty.
Na pocieszenie wklejam link do stronki z opisami i zdjęciami krewetek - silje14, samodzielnie na pewno lepiej rozpoznasz co to za gatunek, ponieważ widzisz obiekt na własne oczy Wink :
http://www.akwaria.pl/krewetki/opisy.html
Zamykam - Kejdi
Temat zamknięty

Skocz do: