Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetki+Narybek?

Witam. Mam w planach założyć taki mały zbiorniczek z krewetkami . I tutaj pada pytanie: Czy zbiornik mógłby służyć jako kotnik dla żyworodek? Bo z ikrą to czytałem że nie ?

Z żyworódkami tym bardziej nie. Małe krewetki to najlepsza przekąska dla takiej molly, mieczyka czy nawet endlera, który ma co prawda za mały dziób, żeby wciągnąć krewecię, ale oczka jej wydłubie....

Chodzi mi o to . Czy do takich dorosłych krewetek mogę wrzucić malutki narybek? Taki po 1mm.?

Wyżej napisałeś, że ma to być kotnik dla żyworódek, a tu już zmieniasz zdanie i o jakiś milimetrowych rybach piszesz. O co Ci chodzi??

Oj chodzi mi o to żeby wpuszczać tam rybki na max 2 dni przed porodem? Albo już same narybki bo mam oddzielny kotnik .

Widziałeś kiedyś narybek żyworódek?? Po urodzeniu mają minimum 0,5 cm. Z krewetkami sobie bez problemu poradzą, a i matka też próżnować nie będzie. Nie polecam takiego połączenia.

Widziałem narybek bo sam mam molinezji i gupika. Big Grin Czyli jednak będę w kotniku zostawiał a o krewusiach pomyślę może na święta ?? Big Grin Temat do zamknięcia dzięki.
Temat zamknięty

Skocz do: