Witam!
Mam pytanie, mianowicie:
Dzisiaj zauważyłem iż jeden z moich kirysków nie ma oka (stawiam iż to sprawka raka, dlatego mam dla niego w przygotowaniu inne akwa). Gdy go teraz obserwuje, zachowuję się tak samo jak zawsze, nie jest ani pobudzony, ani ospały. I tu moje pytanie: czy jest szansa iż on przeżyje, jestem z nim troszkę związany ponieważ był to mój pierwszy kirys.
Proszę o odpowiedź
EDIT
- temperatura wody - około 26-27*C
- czym karmimy rybki oraz ile razy dziennie - 2 razy dziennie (granulat tetry i płatki tetry)
- jak często i ile podmieniamy wodę w akwarium,odmulanie dna - Woda podmieniana co tydzień odmulanie co 2
- jakie preparaty chemiczne były dodawane ostatnio do wody i z jakiej przyczyny
- czy akwarium dojrzało minimum 2 tygodnie(cykl azotowy w akwarium) - tak
- filtracja i sprzęt w akwarium (modele,firmy) 2x AquaEl
Mam pytanie, mianowicie:
Dzisiaj zauważyłem iż jeden z moich kirysków nie ma oka (stawiam iż to sprawka raka, dlatego mam dla niego w przygotowaniu inne akwa). Gdy go teraz obserwuje, zachowuję się tak samo jak zawsze, nie jest ani pobudzony, ani ospały. I tu moje pytanie: czy jest szansa iż on przeżyje, jestem z nim troszkę związany ponieważ był to mój pierwszy kirys.

Proszę o odpowiedź
EDIT
- temperatura wody - około 26-27*C
- czym karmimy rybki oraz ile razy dziennie - 2 razy dziennie (granulat tetry i płatki tetry)
- jak często i ile podmieniamy wodę w akwarium,odmulanie dna - Woda podmieniana co tydzień odmulanie co 2
- jakie preparaty chemiczne były dodawane ostatnio do wody i z jakiej przyczyny
- czy akwarium dojrzało minimum 2 tygodnie(cykl azotowy w akwarium) - tak
- filtracja i sprzęt w akwarium (modele,firmy) 2x AquaEl
"Heartbeats they were racin'
Freedom he was chasin'
Spotlights, sirens, rifles firing
But he made it out
With a bullet in his back."
AC?DC - Jailbreak

.