7
Mam ten czyścik z termometrem, i powiem że kapitalna sprawa :-) nie trzeba łapami grzebać w akwa
15
(25.02.2011, 15:26)maluch114 napisał(a): Jeśli będziesz sytematycznie czyścił szybę czyścikiem ( codziennie wieczorem ) to nie bedziesz miał problemu z glonami . Używam czyścika od dawna i nie mam kłopotu z zielonymi glonami,a tym bardziej z brudną szybą. Polecam tą sprytną maszynkę .
Dokładnie, codziennie wieczorkiem przelecieć szybę i mamy problem z głowy

Posiadam taki:
Aqua-Szut 10mm

Trochę wkurza jak za szybko ruszam i odczepi mi się druga część, spadnie na dno i trzeba grzebać za nim

Ale ogólnie swoją pracę wykonuje bardzo dobrze
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.06.2011, 23:09 {2} przez
Madman.)
55
(06.06.2011, 23:08)Madman napisał(a): Dokładnie, codziennie wieczorkiem przelecieć szybę i mamy problem z głowy
Codziennie? A czego tak często?
12
Troche inny model do szyb 8-10mm
Uploaded with
ImageShack.us
Raz w tygodniu wystarczy sie tym gadzetem pobawic
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2011, 21:08 {2} przez
Lastmale.)
19
Ja sie tym nie bawie bo zbrojnik i mapularie robią to za mnie i szyba czysta i tylko szkoda na to kasy było ;p
Mam 11 lat...
Czasem się myle ;)
AkWaRyStYkA Moja Pasja ;*
https://aquaforumlublin.fora.pl/
5
Zastanawiam się nad kupnem tego uber pro czyściwa. U mnie w malawi glony szybko się pojawiają. Akwarium ma czyszczone szyby raz w tygodniu, z podmianą wody. Przeważnie cz-pt bym miał obraz HD na weekend. Czyszczę zmywakiem do naczyń. Zalety to to, że jest dokładny i glony nawet te zielone można wycisnąć do jakiejś miseczki. a nie że się unoszą w wodzie. Z tym, że chciałbym coś co pozwoliło by mi utrzymać szybę czołową w HD przez cały tydzień. Musiałbym tym czyściwem jechać z 3 razy w tygodniu. Chyba nie jest to męczące jak moczenie grabi. Jaki polecacie do 240l 8mm ?
4
Witam,
Niedawno kupiłem taki czyścik:
http://allegro.pl/robizoo-czyscik-magnet...38199.html
Cena przystępna no i jest pływający.
Kluczem do sukcesu jest, jak to już ktoś wcześniej napisał, systematyczne czyszczenie. Jak szyba zarośnie na amen, ten gadżet już nie pomoże
U mnie przy czyszczeniu (żeby osiągnąć pożądany efekt, trzeba ruszać czyścikiem dosyć dynamicznie) podnoszą się z podłoża wszystkie syfy, także zaraz po operacji w akwa mały sajgon

Ma to też swoje zalety - mogę wtedy siatką wyłowić co większe pływające badziewie
Pozdrawiam!
1
Pozdrawiam. rzeczywiście fajny jest ten polecany przez Was ----------czyścik magnetyczny. Faktycznie jest to świetny gadżet dla każdego akwarysty. Wszystkiego najlepszego zyczę i jutro wejdę winny dział. Do zobaczenia..................................
4
Ja mam czyścik i raz na tydzień-dwa czyszczę szybę z glonów i nie ma problemu wszystko ładnie zchodzi
1
Pozdrawiam. Fajne odpowiedzi an zadane pytanko. Pływający czyścik magnetyczny - fajna rzecz, warto kupić. wszystkich pozdrawiam iw przyszłym tygodniu wejdę w fachowy- inny dział. Zobaczycie mój fachowy artykuł. Pa kochani............