13.12.2007, 18:15
Bardzo bym chciała abyście wyrazili swoje opinie o filtrach, które mieliście okazje użytkować.
Ja osobiście mogę z czystym sumieniem polecić kaskadę Aqua Clear mini, w 75l przy sporej obsadzie miałam wodę jak kryształ. Zamiast węgla była druga gąbka o małych porach.
Filtry Aquael;
- Fan (stary typ), plastik jest marnej jakości, w obydwu jakie miałam mini i 1, kopułka się skurczyła i po prostu lata. To standardowa wada po dłuższym użytkowaniu tego filtra. Tak poza tym filtry sprawne kilka lat już. Jeden używany w 54l, drugi w 15 jak zajdzie taka potrzeba.
- Fat też miałam, ale niestety spaliła się głowica coś po roku użytkowania.
- Bio stary model, wielka czarna cegła, zajmuje dużo miejsca w akwarium, ale dobrze spełnia swoje zadanie. Ciężko jest tylko głowicę wsadzić po czyszczeniu. Do tej pory sprawny.
Aquaszut N 500 junior bio, to zupełna pomyłka. Filtr fatalny pod względem użytkowania jak i wyników filtracji. Wykonanie kiepskie, plastiki szkoda gadać, te ciągle rozlatujące się pojemniki coś okropnego. Wkłady no cóż, gąbka taka,że przez nią wszystko przelatuje. Filtr w zasadzie nadaję się do mieszania wody jedynie lub przy bardzo małej obsadzie.
No i filtry gąbkowe Tropical, nie mam zastrzeżeń. Gąbki do kotnika i dla delikatnych ryb jak najbardziej w porządku. Baby całkiem dobrze radził sobie w 10l akwarium z narybkiem.
Czekam właśnie na paczkę z moim wymarzonym Eheim 2213 ++ do 112l akwarium
Niebawem zamieszczę recenzje z użytkowania.
Ja osobiście mogę z czystym sumieniem polecić kaskadę Aqua Clear mini, w 75l przy sporej obsadzie miałam wodę jak kryształ. Zamiast węgla była druga gąbka o małych porach.
Filtry Aquael;
- Fan (stary typ), plastik jest marnej jakości, w obydwu jakie miałam mini i 1, kopułka się skurczyła i po prostu lata. To standardowa wada po dłuższym użytkowaniu tego filtra. Tak poza tym filtry sprawne kilka lat już. Jeden używany w 54l, drugi w 15 jak zajdzie taka potrzeba.
- Fat też miałam, ale niestety spaliła się głowica coś po roku użytkowania.
- Bio stary model, wielka czarna cegła, zajmuje dużo miejsca w akwarium, ale dobrze spełnia swoje zadanie. Ciężko jest tylko głowicę wsadzić po czyszczeniu. Do tej pory sprawny.
Aquaszut N 500 junior bio, to zupełna pomyłka. Filtr fatalny pod względem użytkowania jak i wyników filtracji. Wykonanie kiepskie, plastiki szkoda gadać, te ciągle rozlatujące się pojemniki coś okropnego. Wkłady no cóż, gąbka taka,że przez nią wszystko przelatuje. Filtr w zasadzie nadaję się do mieszania wody jedynie lub przy bardzo małej obsadzie.
No i filtry gąbkowe Tropical, nie mam zastrzeżeń. Gąbki do kotnika i dla delikatnych ryb jak najbardziej w porządku. Baby całkiem dobrze radził sobie w 10l akwarium z narybkiem.
Czekam właśnie na paczkę z moim wymarzonym Eheim 2213 ++ do 112l akwarium
Niebawem zamieszczę recenzje z użytkowania.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Jedyne na co idzie w nim ponazekac to na beznadziejne kubeleczki na wklady :/ bardzo kiepsko pomyslane!! Ja mam zrobionego skladaka ( glowica Aqua szuta a kubeleczki na wklad sypki z aqua ela) plus gąbka i sprawdza sie wysmienicie.
Dobrze zbiera zanieczyszczenia. Jedyny filtr który mi nie odpowiada to Fan MINI. Mój kolega ma go w swoim akwa 20 litrowym i cienko mu zbiera (także nie polecam). Jak myślicie czy do 20 litrowego akwa można by włożyć Fan 1 albo Fan 2