• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

pielegnice severum

siema mam pielęgnic severm oddzielone żeby nie zjadły inne ryby ikry w małym akwarium 40l mam parkę która pilnuję małych a w 300l baniaku mam 3 pary które też maja małe wiadomo ze jest ich dużo mniej jak w oddzielonym 40l ale nie o to pytam tylko kiedy mogę oddzielić rodziców od maluchów do 300l

300 litrów to mało na 3 pary. Rodziców możesz oddzielić jak młode będą samodzielne, ale najlepiej trzymać jak najdłużej aby wykształciły u siebie instynkt "macierzyński".

to jak dla 3 par za małe mam ogólnie 11 pielęgnic w tym 3 pary w 300l i 1 parę w40 i troszkę innych rybek dla tego kupuje baniak 160l żeby oddzielić pielęgnice od normalnych rybek

No w 300 litrach to maksymalnie 2 pary severum i nic więcej, przy tarłach i tak będą się odbywały walki.

a ogólnie to z 40l narybek ma gdzies 2 tygodnie oddzielc rodziców ?
a to jakie rybki mogę trzymać z severum

Kaef chyba brał po wgląd że severum mają po 20cm+ , tak, takie to max. 2 parki, ale te co mają ok. 15cm , to można 3 parki trzymać. Sam mam ,a raczej miałem , chociaż niedługo do mnie wrócą, severum red. Noi mi wystarczyła parka na 240l, bardzo energiczne.

Co do ostatniego pytania:
Tak mozesz.
Jakie rybki? , żadne, już masz przerybienie i powinieneś oddawać,albo kupić akwarium ,za duży bigos będzie.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

ok dzieki ogarne jak co to bede pisał

spoko , jakby co to PW ,bo moge zapomnieć o tym temacie.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Skocz do: