• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gupiczka w ciąży
Wink 

Hej, jestem nowa. Chciałabym poradę znawcy gupikowych ciąż. Big Grin

Może zacznę od tego, że już 2-3 razy miałam potomstwo gupików i znam się dosyć na tym ale nie za bardzo wiem kiedy może nadejść poród. Wcześniej miałam żółte gupiki i przed porodem (w odbycie) widać było oczka młodych i kilka godzin później się rodziły. Teraz mam ciemne gupiki i nic nie widać w odbycie ...

Odłożyłam tą gupiczke do kotnika. Kupiłam nowe gupiki jakoś 17 grudnia i wszytskie 3 gupiczki były w ciąży. 2 z nich urodziły zanim się spostrzegłam i tylko ta jedna jest w takiej dalszej ciąży. Gupiczka była już w ciąży gdy ją kupiliśmy. Kiedy mogę się spodziewać porodu ?

Dodam także, że brzuch samicy aż taki dży nie jest (bo widziałam u niektórych aż grzebiet się wygina, choć niektóre rodzą z małym brzuchem). Ma ciemną krope na odbycie i odbyt jest zakończony tak ostr, jest wypukły nie wiem jak to opisać. Gupiczka także ostatnio ma odchody śluzowate, nieraz na wpół śluz a pół brązowe a czasami białe co mnie nie pokoi może jest chora ? Sad Brązowa kupka też wczoraj była chyba cały dzień ale dziś zauważyłam białą.

Pomoże ktoś ?
Aha woda ma 24 *.
Tu jest filmik mało wyraźny ale jest.

http://tinypic.com/player.php?v=acfsqp&s=6

Wykoci się w ciągu 1,5tygodnia. Mało narybku będziesz z niej miała, oplacalniej by było przełożyć ją do ogólnego żeby samce za nią polatały-Szybciej urodzi,a jak zobaczysz pierwsze młode to ją przełów.

PS: Jeśli chcesz mieć naprawdę dużo narybku to karmimy żywym/mrożonym pokarmem lub dżownicami. I przeławiamy samice dopiero 2-3dni przed porodem,liczba młodych jest wtedy zaskakująco duża.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Ach te szczegóły...ale to dobrze Smile.Myślę,że nie powinno być żadnych problemów,skoro je chętnie(jeśli je) i jest żwawa(jeśli jest)-można określić ją jako zdrową.Ta "czarna kropa",to coś naturalnego podczas ciąży np.właśnie gupików.

Nawet wśród brudnego potoku słów można wyłowić piękną rybę.

Skocz do: