• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak jest naprawde? :)

Witajcie Smile

Jestem tu nowy, wieć wybaczcie jeśli coś napiszę nie tak Wink

Mam gupiki 3 samiczki i 3 samce. przedwcoraj mialem 4 samiczki ale jedna mi padla, a chyba byla na okoceniu, poniewaz byla grubsza od 2 mlodych i jednej podobnej do siebie.

do czego zmierzam bo moze sie zakrecam Smile padnieta usunalem( jak zyla to zauwazylem dwa narybki, ktore zostaly zjedzone bo nie zdarzylem wlozyc kotnik i szczerze sie przyznam, ze nie wiem ktora sie okocila bo nie maja tradycyjnych plamek..

i teraz nie wiem co robic z dwoch grubszych jest jedna, a ja nie wiem czy to ona bedzie sie kocila, a moze tamten narybek byl jej :/

a chcialbym ja odlowic do kotniczka, zeby mlode przezyly.

nie chcialbym tez, zeby siedziala tam nieslusznie, jesli okaze sie, ze nie bedzie kocila albo mlode byly jej..

poprosze jakas porade..

Stanie sie cos jak posiedzi w kotniku sporo przed koceniem?

I tak ma zostać...

Ja zrobiłam gąszcz w rogu akwarium przy tafli, i to taki mój naturalny kotnik ^^ Mój cały narybek w nim siedzi i jest im tam dobrze.

Zacznij pisać po polsku bo tego się nie da czytać, zero gramatyki i polskich znaków!

Jakie masz akwarium ?
Po co chcesz rozmnażać gupiki?
Czy masz warunki aby zapewnić młodym odpowiedni żywot ?

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

mogę prosić fotkę gupika na okoceniu z wyraźną "plamką'???? <----> Może teraz koledze będzie łatwiej zrozumieć, chociaż koleżanka nie miała problemu, a ja pisząc tamtego posta, miałem na rękach swoją 2,5 miesięczną córkę i dlatego pisałem jak pisałem...

Prosiłem o wyrozumiałość,a nie opryskliwość..

Pozdrawiam Smile

I tak ma zostać...

http://www.youtube.com/watch?v=kFkBjD2Le3k
Tutaj masz plamkę i poród...

Sumując, słynna plamka ta widoczna na filmiku oznacza ostatnią fazę ciąży rybki i nadchodzący poród?

Mam taką samą plamkę już dosyć długo, więc poobserwuję Wink

Dzięki za info.. Smile

I tak ma zostać...

kora, a ten gąszcz robiłaś z żywych roślin czy coś innego zastosowałaś?

Pozdrawiam Wink

I tak ma zostać...

Ja puściłam luzem rogatka i salwinię.

masz jakieś foto jak to wygląda u Ciebie?

Pozdrawiam

I tak ma zostać...

Skocz do: