Witam mam takie pytanie jak w temacie a mianowicie odnośnie obsady w moim 62l akwa... Mam 4 molinezje 2 samce 2 samiczki i parkę mieczyka czy jest możliwość aby któreś z tych gatunków rozmnożyły się?
a jaki bym musiał kupić zbiornik żeby rozmnożyć te gatunki minimalny litraż?
a jaki gatunek mogę hodować w tym zbiorniku aby go rozmnożyć? (oprócz gupików) nie wiem czy to ma jakieś większe znaczenie ale dodam jeszcze że zbiornik jest dość gęsto obsadzony roślinami
Jakbyś mógł wstawić fotkę zbiornika bo ciekaw jestem aranżacji co do odpowiedzi na twoje pytanie
Mieczyki od 100 L
Molinezje różne źródła różnie mówią moje zdanie to od 80 minimum
Mowa o zbiorniku ogólnym bo tarliskowe mogą być mniejsze ale tam ryba powinna być tylko na okres tarła , informacji szukaj w necie pełno ich
Czemu tak ci zależy na rozmnożeniu później tylko problem z rybami
Twoje akwa pasowało by dla Ziemnniaka Plamistego ale reszta obsady do zmiany .
(31.03.2014, 21:29)cisiu07 napisał(a): Witam mam takie pytanie jak w temacie a mianowicie odnośnie obsady w moim 62l akwa... Mam 4 molinezje 2 samce 2 samiczki i parkę mieczyka czy jest możliwość aby któreś z tych gatunków rozmnożyły się?
obydwa gatunki się rozmnożą ... i nie powinno się tych ryb trzymać razem gdyż mogą się krzyżować ze sobą
tak wygląda mój zbiornik a na rozmnażaniu zależy mi ponieważ mam jeszcze 3 wolne zbiorniki
P.S nie jest to teraźniejsze zdj teraz bardziej rozrosła się moczarka i jest bardziej zarośniete
top2107 dzięki za info oddzielę ich czyli mogę się spodziewać potomstwa w tym zbiorniku?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2014, 22:38 {2} przez cisiu07.)