Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Początek z akwarystyką

Cześć jestem Damian mam 17 lat. Interesuje się zwierzętami a szczególnie ptakami ale akwarystyka mnie zaczyna wciągać Big Grin
W niedługim czasie dostane akwarium 200l ( nie jest to do końca pewne ) i w związku z tym mam kilka pytań Big Grin
1. Jakie rośliny ( nie wymagające ) łatwe w uprawie polecacie do takiego litrażu? Nie chce mieć typowego holendra chciałbym aby było w nim dużo rybek Smile
2. Jakie rybki polecacie do tego akwa ? Neony i pielęgnice ramireza muszą być , zaproponujcie jeszcze jakieś ciekawe rybki Smile
3. Filtracja. Jaki filtr ?
4. Oświetlenie. Jakie świetlówki ?
5. Jakie podłoże do uprawy roślin ?jeż

To na tyle Big Grin
Przepraszam za pytania ale się dopiero uczę Big Grin mam nadzieje ze mi wybaczycie Big Grin
Jeżeli post zamieściłem w nieodpowiednim dziale to proszę o przeniesienie Big Grin

Ortografia i tytuł, tym razem tylko poprawiłem - BH88

Cześć jestem Armani i ***** mnie już wasze lenistwo i ogólny brak własnego zacięcia żeby coś samemu znaleźć. Ma być podane na talerzu, ze szczegółowymi opisami. Odpowiedzi na twoje pytania są ogólnodostępne i napisane już milion razy na tym forum. Wystarczy 5 min żeby sobie samemu na nie odpowiedzieć.

A ty BH88 powinieneś już dawno zmienić położenie tego samego kolejnego tematu, a nie ortografie jeszcze poprawiać.

Nie mów mi co powinienem zrobić, bo dobrze o tym wiem, a i ostrzeżenie 30% za przeklinanie.BH88

Uważam ze po to jest forum żeby pytać i jak Ci się nie chce odpisywać to po prostu nie pisz, a nie wylewaj negatywne emocje na innych. Damian przede wszystkim zastanów się jakie ma to być akwarium. Jeżeli jest Ci to obojętne z jakiego regionu świata maja być ryby i rośliny to przeczytaj opisy ryb i roślin i dobierz je pod względem parametrów wody jakie muszą mieć. Co do ilości to pamiętaj lepiej mniej niż za dużo Wink

Pytać można o szczegóły lub watpliwości a nie wszystko po kolei. 200 l to nie byle jakie akwarium jak pół roku przygotowywałem się do założenia swojego codziennie spędzając kilka godzin na forum. Nie będę komuś zakładać akwarium od 0, poczytaj i dowiedz się co to akwarystyka najpierw.

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Dobrze dzięki za wszystkie porady Smile i przepraszam za ten post ale nie wiem gdzie co jest i stąd moje pytania.
Jeszcze raz przepraszam.

Możesz zawsze zapytać... od tego są bardziej doświadczeni akwaryści, ale miej na uwadze to że powtarzające się pytania denerwują niektórych userów dlatego poszukaj informacji zawartych na tym forum i jak zauważysz że nie ma odpowiedzi na jakieś nurtujące cie pytanie możesz wtedy normalnie napisać.

Przesiadka... [Progress <Complete>] Szukam Akwarystów z Dolnośląskiego. Kontakt prv http://www.akwaswiat.net/-180l-typowy-kl...38954.html

Ksiadz Armani, jezu jaki pociskSmile a chlopaczek sie tylko grzecznie zapytal.
A do autora:
Klosek dobrze napisal 200l to niebyle co i szkoda by bylo taki fajny zbiornik popsuc juz na wejsciu,dlatego duzo czytaj nie tylko na forum w internecie tez mozna wyszperac duzo ciekawych rzeczy wystarczy wpisac temat jaki cie interesuje i wyskakuje ci milion roznych wiadomosci.Jedna dobra rada, zanim cos zrobisz a nie bedziesz pewny najpierw zapytaj ,najlepiej o jedna konkretna rzecz nie kazdemu chce sie odp. na cala litanie ale napewno znajdzie sie ktos kto ci odpowie.Nie zniechecaj sie i powodzenia.

Dzięki wszystkim za porady. Dużo czytam na tym forum bo bardzo fajne jest i dużo w nim wiadomości ... Ciesze się , ze na nie trafiłem Big Grin
Temat zamknięty

Skocz do: