• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

mętna woda

Na wstępie chciałbym się przywitać jako nowy akwarysta Big Grin
Od dzieciaka się marzyło załozenie własnego akwarium w końcu marzenia trzeba spełniać ale mam problemik mam nadzieje ze pomożecie rozwiazac

dziś zalałem swój baniaczek po raz pierwszy zasadziłem roślinki ale woda jest strasznie mętna co poradzicie na to ?

baniak 126
grzałka 100
filtr jakiś jp0023 ,600l/h
roślinki korzen i a'la zamek xD
temperaturka jak na razie 22 ustawione na 25

dzięki za pomoc mile widziane ochrzany i pochwały Big Grin
dorzucam zdjęcie ;D

Załączone pliki Miniatury

kolega poczyta troszke Smile na początku woda zawsze jest mętna Wink

Czytałem ale jakoś nie dawało mi to spokoju ale okej dzięki za odpowiedz Big Grin a wiesz moze ile tak mniej więcej potrwa zeby się przefiltrowała ? Tongue

pytanie nie do mnie, bo sam jestem w trakcie zakładanie swojego pierwszego baniaka Big Grin

No to powodzonka Big Grin

Do zamknięcia

akwarium musi stać około 3 tyg bez ryb dopiero po 3 tyg możesz wpuścić ryby a tak jak powiedział kolega wyżej woda na początku po pierwszym zalaniu jest mętna Wink w razie pytań bardzo prosze moje gg: 51019050 Smile

Po zalaniu akwarium wodą można wkropić trochę "BactoActive" tropicala lub podobnego specyfiku, wtedy woda szybciej dojrzeje Smile

Przy dobrze przygotowanym podłożu woda nie jest mętna.

(27.08.2014, 22:19)Domber napisał(a):  Po zalaniu akwarium wodą można wkropić trochę "BactoActive" tropicala lub podobnego specyfiku, wtedy woda szybciej dojrzeje Smile

Nie, ale pieniądze stracimy.

Thx za odpowiedzi Big Grin dałem uzdatniacz i nawóz do roslinek oczwiście wszytko odmierzone, przy zakupie dostałem w prezencie dwie rybki to zeby nie trzymać ich w torebce wrzuciłem do akwarium czy nic im się nie stanie ? Big Grin

Takich prezentów się po prostu nie bierze.

Skocz do: