• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Blog o akwarystyce
Shy 

Witam Smile zapraszam serdecznie na nowozałożonego bloga. http://beautifulunderwaterworld.blogspot.com/

Hodowla papuzich to wstyd dla akwarysty a nie powód do chwalenia się Smile Poza tym widać błędy w doborze obsady, które koniecznie trzeba naprawić. Opiszcie coś więcej o akwarium.

(13.06.2015, 18:16)Piczu14 napisał(a):  Hodowla papuzich to wstyd dla akwarysty a nie powód do chwalenia się Smile Poza tym widać błędy w doborze obsady, które koniecznie trzeba naprawić. Opiszcie coś więcej o akwarium.

Jesteśmy początkujący Smile i chętnie usłyszymy rad od doświadczonych akwarystów Smile jeżeli możesz, to podziel się z nami, jaką obsadę byś preferował do tych 35 l Smile i od razu jakie rybki (chodzi o takie mniejsze) pasowałyby do akwarium 100 l ? gdyż chcemy takie założyć

Z 35 na pewno powinny wypaść i to jak najszybciej mieczyku, glonki i molinezje. Zostaje ruchliwe i zimnolubne danio, które też nie powinno tam pływać. Reasumując powinien tam zostać zam bojownik, poczytaj trochę o wymaganiach dla tej ryby i zróbcie jej odpowiednie warunki Smile

Co do 100l, to co to ma być za akwarium? Jakieś konkretne preferencje, czy ogólniak?
No i bardzo ważne, zaopatrzcie się w testy kropelkowe na pH, GH i KH.

Przede wszystkim zły dział do takich rzeczy, po drugie ta zbędna angielszczyzna tak jak Stefan wspomniał a po trzecie jaki sens ma prowadzenie bloga o obcej (póki co) dla siebie tematyce?

(18.06.2015, 14:33)tokatoka napisał(a):  Przede wszystkim zły dział do takich rzeczy, po drugie ta zbędna angielszczyzna tak jak Stefan wspomniał a po trzecie jaki sens ma prowadzenie bloga o obcej (póki co) dla siebie tematyce?

i po raz drugi wyjątkowo zgadzam się z takatoka ...

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Ja wiem tam chodzi o stan umyslu podam przyklad:
Czytasz sobie po angielsku i nagle przeskakujesz na polski i robi ci sie tak niebiansko dobrze slowa plyna przez twoj umysl , wszystko jest takie jasne i zrozumiale.

Akwarium 35l to zupa rybna. Zostawcie w nim tylko bojownika i gupiki.

Akwaria aranżowane w Polsce są najpiękniejsze. Moje akwaria to: 3,5l, 5l, 6l, 6l, 12l, 23l, 23l, 45l, 57l, 70l, dwa oczka (1.5 x2 i 2,5 x4) i staw 15x30.

Skocz do: