4
Prosze o opisanie krok po kroku co nalezy zrobic aby wyczyscic filtr hw302. Chodzi mi o odlaczanie po kolei wszystkich podzespolow bo z tego co wiem nie jest to takie oczywiste, u mojego kolegi skonczylo sie to mini powodzia
9
Po pierwsze i najważniejsze - wyłączasz zasilanie. Potem na filtrze ciągniesz do góry tą czarną wajchę, która jest pomiędzy wlotami węży do wnętrza filtra. Wyciągasz tą czaną część. Głowicę ściągasz otwerając zatrzaski na bokach kubła. Co do samych wężów, jak wyjmiesz z górnej części filtra ten czarny element, do którego przykręcone są węże to zostaw go tak jak jest. Odkręć węże z wlotu/wylotu filtra i wylej wtedy z nich wode ( chodzi o wykręcenie węży z tych elementów przy akwarium, a nie tych przy czarnej części z filtra). Gdybyś najpierw wkręcił węże z tej czarnej część to zassałoby wodę z akwarium i powódź gotowa. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem
4
Jezeli pierwsze co zrobie to sciagne ten czarny element to powodz gotowa, przeciez woda bedzie nadal zassana i bedzie sie przez te dziurki wylewala
0
A ta wajcha nie zamyka dopływu wody?
0
(16.06.2015, 06:39)enndi91 napisał(a): Jezeli pierwsze co zrobie to sciagne ten czarny element to powodz gotowa, przeciez woda bedzie nadal zassana i bedzie sie przez te dziurki wylewala
Jesli przekrecisz do oporu ta wajche to zawory na obu stronach osi wajchy powinny byc zamkniete.
Twoj kolega prawdopodobnie nie domknal zaworow do konca i dlatego mial powodz.
Przy sciagnieciu pokrywy zawsze ciut wody sie rozleje, ale jak postawisz filtr w jakiejs malej wanience to nie zachlapiesz podlogi, a w przypadku niedomkniecia zaworow nie zalejesz mieszkania, bo bedziesz mial czas na domkniecie zaworow, lub zamkniecie obudowy filtra.
https://www.google.co.uk/search?q=filter...1208%3B898
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2015, 11:13 {2} przez
janosik.)
4
Tego nie wiedzialem. Dobrze wiedziec ze zaworki beda zamkniete

dziekuje za odpowiedzi