• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Barwniaki i krewetki

WItam chcialbym sie zapytac czy barwniak czerwonobrzuchy zje krewetki red cherry?

Najlepiej będzie samemu sprawdzic i podzielic się tą wiedzą. Zakładam, że potraktuje je jako przekąskę,

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

I będzie to niestety droga przekąska

Młode ampularie do oddania !!!

Raczej zje !!! kup np. jedną krewetkę i zobaczysz

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

ehh. barwiniak jest dość agresywny, ale możesz trzymać je z jakimiś kąsaczowatymi. bardzo ładne rybki, i bardzo fajnie się zachowują.

Pozdrawiam
Rafał

No niestety stanowczo odradzam mieszania barwniaków z krewetkami.Przede wszystkim są to ryby większe niż pielęgniczki ramireza czy kakadu.Wiem że nawet one ganiają ale to też świadczy o litrażu stosunku osobników i dekoracji zbiornika.Na pewno będą prześladowania a co do przetrwania to na pewno istotną rolę spełnią liczne kryjówki.Zostaje jednak pytanie czy warto?Co do towarzystwa barwniaka to myślę że masz dość duży wybór rybek ławicowych.Barwniaki będą spełniały rolę "rozpraszacza" no i oczywiście kiryski i otoski.....
Jeśli chodzi o czarny żwir to nie ma problemu.Pewnie to bazalt który nadaje urok i nie powoduje żadnych specjalnych zachowań u rybek jak ma to miejsce z jasnymi kolorami.....

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

a co ze zwirkiem??? jaki bedzie najlepszy dla b.cz.

krewetki zawsze moga dostac inne akwa- szczegolnie kiedy jade po nie pod koniec lipca Smile

ja do barwniaków dał bym stado razbor klinowych lub danio tak z 10 sztuk i ekipę sprzątającą kiryski i otoski.
żwirek weź taki jaki ty chcesz, te rybki nie mają jakiś specialnych wymogów co do podłoża.

"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki"

boje sie o kiryski- bo wlasnie kolezance jednego zabily i dlatego chce sie ich pozbyc

A ja mam jedno zasadnicze pytanie: Ile dostaniesz tych barwniaków?

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Skocz do: