• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pytanie : jak załączyć zdjęcia?

Zupełnie nie ten dział.... [img]twój link do obrazka[/img]

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Nie działa przez img próbowałem i nie pojawiają się.
Zdjęcia mają 700x600 pixeli i nie ładują się na stronie (wrzucam z www.imageshack.us)

(18.07.2010, 17:52)Junoa napisał(a):  Pytanie jak w temacie, z góry dziekuje za odpowiedzi...
1 wchodzisz w program IMAGESHACK
2 pobierasz foto z dysku ikonką " BROWSE "
3 zmieniasz rozmiar obrazu na 800 x 600 lub taki format jaki masz w aparacie(jakim robiłaś/łeś foto )
4 wciskasz " PRZEŚLIJ TERAZ "
5 przekieronkowuje cięcie na pobrane foto i zaznaczasz "ZOBACZ W PEŁNYM WYMIARZE"
6 klikasz na foto i zaznaczasz "KOPIUJ ADRES OBRAZKA"
7 [IMG] wklej adres obrazka[/IMG] to wpisujesz normalnie w poście
powinno działac
pozdro

Jeżeli masz z aparatu 700x600 to imageshack nie powiększy do 800x600 Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

(18.07.2010, 19:55)susel napisał(a):  Jeżeli masz z aparatu 700x600 to imageshack nie powiększy do 800x600 Smile

nie bądz taki drobiazgowy TongueSmileSmileTongueSmileTongueSmile

DziałaTongue
to Podgląd w Pełnym wymiarze nas bolał...

Trochę zmienili stronę imageshacka kiedyś była ciutek inna..
Dziękujemy za pomocSmile

to super, ja też miałem z tym problem.

pozdro

Przykładowo na moim monitorze o rozdzielczości 1920 x 1080 to te fotki 700 x 600 są bardzo małe. Więc moim zdaniem lepiej wrzucić na imageshack'a, ale nie zmieniać rozmiaru, a na forum wkleić miniaturkę (3 od dołu link po umieszczeniu na serwerze imageshack). Nie dość, że po otwarciu takiego zdjęcia dojrzymy więcej szczegółów, to i post wygląda estetyczniej Wink

Rozmiar w jakim wyświetla się zdjęcie możecie sobie sami ustawić.
Wystarczyło popatrzeć w zakładce Pomoc i myCode -> http://www.akwaswiat.net/misc.php?action=help&hid=7
Po prostu wpisujecie sobie [img=800x600]link[/img]

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Cześć.
Mam kilka rzeczy do powiedzenia które źle działają.
Pierwsza to, po dodaniu do załącznika zdjęcia i wysłaniu posta nie widać w ogóle zdjęcia. Obrazek wymiary w normie wedle załącznika.
Drugie to przy pisaniu posta mamy np. Ikonkę do dodawania tagu [img]LINK DO OBRAZKA[/img] lecz po kliknięciu tego przycisku dodaje nam się tag [undefined=undefined]Link do obrazka itd...[/undefined]
To samo z innymi skrótami, od dodawania tagu [url.]===[./url] itd. itd.
Sprawdzane na przeglądarkach:
Opera.
Google chrome
Internet w androidzie i opera w androidzie.
Firefox.
W każdej przeglądarce nawet tych mobilnych jest to samo. Przez ten błąd trzeba wpisywać ręcznie tagi Smile niby nic ale wypadaloby zeby działały.

Skocz do: