Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

jaki Zwir do akwarium

Jezeli chodzi o piach, to ja mam i tragedji z utrzymaniem czystosci nie ma a i kiryski bawia sie dobrze.
Mysle ze jezeli chodzi o podloze to jedna z lepszych opcji zalezy tez od ryb jakie mamy oczywiscie.
Dodam tylko ze u mnie przewaza piach ale w niektorych czesciach akwa sa drobne kamienie, kiryski grzebia w piachu ale jak odpoczywaja to leza na kamieniach.Swoja droga dziwne poczucie komfortu Smile

a co do czystości piachu widać na nim odchody ryb Sad i to 2 dni i już rzuca się to w oczy Tongue dużo pracy co do tego akwa. Sam sobie skonstruowałem odmulacz do tego typu zabiegów musi mieć mały przelot wody aby piachu nie ciągną Big Grin Jeśli włożysz w niego dużo pracy i jesteś na to gotowy to piach jest dobrą opcją Big Grin

Zgadza sie

(08.04.2014, 15:43)sigamone napisał(a):  a co do czystości piachu widać na nim odchody ryb Sad i to 2 dni i już rzuca się to w oczy Tongue dużo pracy co do tego akwa. Sam sobie skonstruowałem odmulacz do tego typu zabiegów musi mieć mały przelot wody aby piachu nie ciągną Big Grin Jeśli włożysz w niego dużo pracy i jesteś na to gotowy to piach jest dobrą opcją Big Grin
Hmm, sam sobie odpowiedz dlaczego widać odchody na piasku. Ja również mam piasek i nie mam tego typu widoków w akwarium. Zgadnij dlaczego?

Akwarystyka to fajne hobby ;)
Temat zamknięty

Skocz do: