• 5 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GURAMI - rozmnażanie

cooooooooo?!?!?!?!?!?! w 15l gurami? i to jeszcze w kuli? Wiesz w ogóle co to za ryby? Może poczytaj najpierw cokolwiek o akwarystyce a potem się za to zabieraj bo męczysz te biedne ryby

napisałam że w około 15 l. Kulę dostałam i widze że te rybki dobrze sobie radzą w kuli. Poprosiłam o rade a nie o krytykę Gismo!!!

a jak poznałaś ze sobie dobrze radzą? jak można zauważyć że sobie źle radzą? Te ryby rosną do 12cm! Prosisz o radę? Oddaj te ryby do sklepu zanim zdechną albo kup większe i przede wszystkim prostokątne akwarium

ps. jak wsadzę Ciebie z jakim chłopakiem do 15m kwadratowych to ile tam wytrzymasz?

No i Gismo dobrze CI radzi. To są duże ryby i nie nadają się do tak małego zbiornika, a tym bardziej do rozmnażania w nim.

Gismo jesteś bardzo nieprzyjemny!!!
z czasem napewno powiększę akwa, ale narazie muszę się cieszyć tym co mam...dlatego chciałam się dowiedzieć cos więcej o rozmanżaniu tych gurami

Uwierz mi że trzymając je w tym zbiorniku wyrządzasz im krzywdę. Postaraj się oddać je do większego zbiornika, albo im taki zapewnić.

Droga Elwirko, przepraszam, jeśli Cię uraziłem, ale dla mnie normalne jest to, że jak chcę kupić np. neonki czy danio to czytam najpierw w jakich one warunkach muszą żyć, czego potrzebują itd i dopiero potem je kupuje jeśli stwierdzę, że jestem w stanie im zapewnić godne warunki.

W moim akwarium od jakiegoś czasu zauważyłam że samiczka Gurami [dwuplamista] ma pogrubiony brzuszek, ale nic nie wskazywało na to by była chora ponieważ jest stan się nie zmieniał. Od tego samego czasu gurami mozaikowy pilnował gniazda. Nie spodziewałam się że się wytrą, ponieważ często się biły. Jednak dziś zauważyłam że prześladuje ją bardziej niż zwykle. Po chwili owinął się wokół niej pod gniazdem i ,,wycisnął'' z niej ikrę. Byłam kompletnie na to nie przygotowana, nie mam kotnika ani niczego. Pechowo jajeczka nie trafiły do gniazda. Filtr umieścił je w innych bombelkach powietrza.. Czy coś z tego będzie? Co mam zrobić? Akwarium prowadze dopiero od niepełnych trzech miesięcy, bardzo proszę o pomoc.
Tematy zostały połączone-proszę nauczyć się korzystać z opcji "SZUKAJ"

Mam parkę Gurami Niebieska która jest w ciąży co zrobić by były prawidłowe warunki hodowli, ile trwa ciąża gurami niebieskiej.

patrycja napisał(a):Mam parkę Gurami Niebieska która jest w ciąży co zrobić by były prawidłowe warunki hodowli, ile trwa ciąża gurami niebieskiej.

Gurami nie zachodzi w ciążę, to ryba jajożyworodna. Bez nawet takich podstaw nie polecam zabierania się za rozmnażanie.

Skocz do: