• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

112l - skalary, neony, żałobniczki, zbrojnik, kiryski

Witam, mam pytanie do was Smile

10x Neon Inessa
2x skalar
2x żałobniczka czarna
1x zbrojnik niebieski

co mogę jeszcze trzymać z tymi rybkami żeby były w zgodzie?

Wiem że jak skalary podrosną to zjedzą neonki ale to one jak będą wieksze to idą do innego zbiornika. narazie są małe SmileSmile 4-5cm dlugosci

Co myślicie o tych??

Akara błękitna
Akara Cętkowana
karaś ozdobny
molinezja
Gupik pawie oczko
bocja wspaniała

Nazwa tematu musi zawierać ogólny opis problemu, proszę rozróżniać działy forum -Olek.

Może podaj wielkość zbiornika...

112l kupiłem niedawno bo miałem 25l mówili mi ze mały to kupiłem inny. ;D później jak podrosną skalary to będą w 200l ale na razie kasy nie miałem

Witam, mam pytanie aktualnie mam 112l i mam tam 10 Neon inessa 1 zbrojnik niebieski, 3 skalary od 3 do 6 cm.

Na przyszłość chciałem się dowiedzieć co można trzymać z Kiryskami? i Brzankami ?

Tematy zostały połączone, proszę kontynuować dyskusję o obsadzie tego akwarium w jednym temacie - Kejdi

Kiryski śmiało, z brzankami gorzej, mogą skubać skalary, chociaż to też jeszcze zależy jakie brzanki (wykluczam rekinią Wink )

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne:
www.dfa.net.pl

805L

viktor napisał(a):Witam, mam pytanie aktualnie mam 112l i mam tam 10 Neon inessa 1 zbrojnik niebieski, 3 skalary od 3 do 6 cm.

Na przyszłość chciałem się dowiedzieć co można trzymać z Kiryskami? i Brzankami ?

Obsada jaką posiadasz jest bardzo zła. Musisz się natychmiast pozbyć skalarów. Nie są to ryby na ten litraż.
Zerknij do tego działu, żeby dobrać właściwa obsadę.
http://www.akwaswiat.net/obsada-100l-150...14418.html
Nie rozumiem także co mają kiryski do brzanek w twoim pytaniu? Nie masz ani jednych, ani drugich. Kiryski możesz dokupić(8szt), mogą być z neonami,których stado powinieneś powiększyć do ok 20 szt. Żadne brzanki nie nadają się do tego zestawu. Nie ten biotop, nie to usposobienie.

Wiem, przepraszam źle napisałem to zdanie, chodzi mi co można trzymać z tymi rybami, ale bez tych co są w moim litrażu.

viktor napisał(a):Wiem, przepraszam źle napisałem to zdanie, chodzi mi co można trzymać z tymi rybami, ale bez tych co są w moim litrażu.

Możesz trzymać w zasadzie większość średnich rybek z Ameryki w twoim litrażu. Pod warunkiem pozbycia się skalarów i doprowadzenia obsady do porządku. Mogą to być:
- rybki ławicowe:neony/bystrzyki/zwinniki
- mniejsze pielęgniczki: Ramireza/Agassiza/Boliwijska/Kakadu/Nijssen/Trifasciata/Borelli/Akara kratkowana
- zbrojnik niebieski

podepne sie do pytania o kiryski czy mozna je trzymac z akarami pomaranczowopletwymi?

bojownik1997 napisał(a):www.twierdzaonline.pl
A ten co!!!!?

A propo pytania:
wcześniej mówiłeś o brzankach, ja uważam że np. sumatrzańskie 8szt dałoby radę w 112l.
A na kiryski bym przy nich uważał żeby ich nie pogoniły za dużoTongue
ALe jak koledzy tu radzą, oddaj skalarki bo minimum dla nich to 200-250l

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

Skocz do: