• 5 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GURAMI - rozmnażanie

Narybek juz jest. Do tarla musialo dojsc w nocy. Czym mam karmic ten narybek?????

Trochę dziwne że już jest narybek.Samice trzeba raczej odłowic,narybku pilnuje samiec(nawet przed samicą).Młode karnic drobnym pokarmem pyłowym,larwami solowca,cyklopem.

Ja odlowilem samca i samice bo czytalem na necie ze samiec jest w stanie zjesc caly narybek.
Narybek ma wielkosc ok 1 mm. i jest to taka kkropka i niteczką zgadza sie????

Zazwyczaj samiec przez kilka dni opiekuje się narybkiem ale jak odłowiłeś to też dobrze(są w kotniku to nic im nie grozi).Świeżo wykluty narybek wygląda tak jak napisałeś.

One zostaly w akwarium tarliskowym. Moge je karmic zmielonymi platkami wymieszanymi ze zmieloną rozwielitką????
Narybek plywa chyba ma sie dobrze. Mam pytanie ile tai narybek musi miec miesiecy aby jego wielkosc wynosila ok 2 cm???? Karmiony jest Mikrovitem
Powtarzam pytanie ile taki narybek musi miec tygodni czy miesecy zeby mial wielkosc ok 1-2 cm?????

Wydaje mi się że 2cm. powinny osiągnąć w jakieś 1.5 do 2 miesiące.

aha bo kurcze na poczatku ladnie rosly a teraz tak jakby ich wzrost sie zachamował;/;/

Brak witamin i minerałów.
Z tych tańszych minerałów, a nie koniecznie gorszych to możesz kupić Zoolek Aquavit, Tropical Multiminaral.
Jeżeli dajesz mieloną dafnie to weź tą witaminizowaną, uzupełni braki.
Proponuje abyś kupił mrożony pokarm np. BOSMIDIA, CYKLOP, Small MIX.
Same sztuczne nie wystarczy.
Możesz podawać również Artemie jak kupisz jajeczka.
JBL NobilFluid tez jest dobrym pokarmem dla narybku.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Narazie karmie je Mikrovitem a nie zmieloną dafnią

mam pytanko jak rozmnożyć gurami złote i JAK ROZRÓŻNIĆ PŁEĆ

Skocz do: