• 5 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GURAMI - rozmnażanie

to można jak z bojkami samica i samiec osobno w zbiorniku przedzielonym siatką w pół i po tygodni wyciągnąć siatkę

Pomocy mam górami złote parkę samica jest w ciąży już długo nie wiem kiedy urodzi ile trwa u nich ciąża?Słyszałam też że do akwarium trzeba włożyc styropian ale po co, do czego to ma służyc i w czym pomóc?:)

Jtg81 napisał(a):Pomocy mam górami złote parkę samica jest w ciąży już długo nie wiem kiedy urodzi ile trwa u nich ciąża?Słyszałam też że do akwarium trzeba włożyc styropian ale po co, do czego to ma służyc i w czym pomóc?Smile

Samica gurami nie może być w ciąży, ponieważ nie jest żyworodna. Może najwyżej nosić ikrę. Jaki styropian?! Przeczytaj cały TEN wątek a dowiesz się o rozmnażaniu.

Ale tu nic nie pisze o tym ile tra te składanie ikry.

Jtg81 napisał(a):Ale tu nic nie pisze o tym ile tra te składanie ikry.

Jak każde typowe tarło - kilka godzin, z tych mniejszych kilku.

Rafał

Witam posiadam jednego Gurami i kilka innych rybek 1-pyszczak, 4-glonojady, 2-kiryski. Mam akwarium 100L i pojawia się dziwna piana w narożniku myślałem że filter wszystko wyczyściłem wymieniłem wode i bo dniu znowu piana w innym narożniku i ciągle pływa tam Gurami i goni inne rybki żeby nie podchociły. Jest to możliwe co mówie jeden Gurami może miec ikrę?????????? dziękuje za wszystkie odpowiedzi...

zbyszekz1989 napisał(a):Gurami może miec ikrę?????????? dziękuje za wszystkie odpowiedzi...

A co to zmieni? hehe najprawdopodobniej spyknął się z pyszczakiem jak zobaczył jak to robią kiryski z glonojadami, tak czy inaczej będą młode tylko pytanie jakie Smile

Też mnie to zatkało????? To powiedzcie skąd ta piana i ciągle Gurami pływa przynim..

Pianę robi bo mu się chce samiczki. Wink Tongue
To prawda byłem świadkiem wielu takich zachowań.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

aha. Dziwne sprawa chce mu się hee.. Zniszczyłem mu już dwa takie gniazda ma teraz trzecie

Skocz do: