02.04.2014, 23:34
Siema,nowy bo nowy...
Z reguły lubię czytać,męczyć fora a nie męczyć ludzi zbędnymi pytaniami,
lecz nie tym razem ! xD
Strasznie napaliłem się na akwaria holenderskie (0 przygód z akwarystyką)
Najlepiej już teraz kupiłbym zestaw akwarystyczny 60-112L.
Z tym, że jest to strasznie obszerny temat- m.in firmy filtrów,grzałek,lamp,cała masa ryb(to już trochę ogarniam) i jeszcze więcej odmian roślin,która przerasta
moją głowę a na której chciałbym skupić swoją przygodę z akwarystyką...
Do tego ogranicza tu fundusz emerytalny^^ który mogę przeznaczyć na akwarium ( tu liczę akw.profilowane w zestawie max 150 z filtrem , grzalka z termostatem(akurat po blisku za 130 moge dorwac 60L z pokrywa), 2ga opcja 150++ na zestaw plus rośliny )
Do rzeczy ...
-Może znajdzię się tu cierpliwa dusza która pomoże przeprawić się przez wodospad przeszkód i tematów obszernych jak morze
Kilka google'owskich inspiracji do założenia akwarium ^^
-tak wiem,trochę oczekiwania ponad możliwości!
-Ale znając forumowych maniaków znajdą się tu tacy co powiedzą weź to , nie bierz tego,kup tamto i poczytaj kilkanascie stron o tym
- tak lubię czytać, mając sprecyzowane zagadnienia o których aktualnie nie mam pojęcia !

Coś pięknego po prostu!
Pozdrawiam!
Z reguły lubię czytać,męczyć fora a nie męczyć ludzi zbędnymi pytaniami,
lecz nie tym razem ! xD
Strasznie napaliłem się na akwaria holenderskie (0 przygód z akwarystyką)
Najlepiej już teraz kupiłbym zestaw akwarystyczny 60-112L.
Z tym, że jest to strasznie obszerny temat- m.in firmy filtrów,grzałek,lamp,cała masa ryb(to już trochę ogarniam) i jeszcze więcej odmian roślin,która przerasta
moją głowę a na której chciałbym skupić swoją przygodę z akwarystyką...
Do tego ogranicza tu fundusz emerytalny^^ który mogę przeznaczyć na akwarium ( tu liczę akw.profilowane w zestawie max 150 z filtrem , grzalka z termostatem(akurat po blisku za 130 moge dorwac 60L z pokrywa), 2ga opcja 150++ na zestaw plus rośliny )
Do rzeczy ...
-Może znajdzię się tu cierpliwa dusza która pomoże przeprawić się przez wodospad przeszkód i tematów obszernych jak morze
Kilka google'owskich inspiracji do założenia akwarium ^^
-tak wiem,trochę oczekiwania ponad możliwości!
-Ale znając forumowych maniaków znajdą się tu tacy co powiedzą weź to , nie bierz tego,kup tamto i poczytaj kilkanascie stron o tym
- tak lubię czytać, mając sprecyzowane zagadnienia o których aktualnie nie mam pojęcia !

Coś pięknego po prostu!
Pozdrawiam!