Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pierwsze akwarium!

No i taka postawa mi się podoba Smile
W holendry nie ma co się bawić bo to z kosztami się wiąże i ciągłą pracą.
A tak BTW. To bierz jak największy zbiornik dobrze radzą, bo ja mam 50L roślinne i 140L na boku bo kasy brak i wziąłem kilka roślin od jednej użytkowniczki i tak mi się to zarosło że już prawie miejsca nie ma, w dodatku nie nawożę CO2 tylko żyzne podłoze + kulki gt + nawozy mikro, makro i carbo Wink ale na razie leje tylko Carbo bo nie widzę sensu nawożenia bo podłoże doskonale daje sobie rade.

No akwarium już jest !! Smile
60L + grzałka 100w + odmulacz + jakieś macro i pokarm...
Obsada rybek już zrobiona mniej więcej.W każdym razie na rybki jeszcze trochę czasu jest
Jak by kogoś interesowało co laik sobie wymyślił z rybek to : Neon innesa,gupik,molinezja czarna,otoski,może krewetki

Zostaje kwestia podłoża i roślin(+oświetlenia)(+filtr)
PODŁOŻE:
Co do podłoża to nie wiem czy nie zainwestować w substraty w stylu AMAZONIA itd, czy może żwir plus jakis nawoz pod niego i wystarczy ?!
ROŚLINY:
Brak pomysłu na obsadę roślin,ale skopiuję pewnie listę od jakiegoś użytkownika z forum ^^
OŚWIETLENIE:
Kwestia oświetlenia z tego co widzę na forum, 15W w zestawie może nie wydolić,może uda się pod ten statecznik jakąś większej mocy? Czy zostają mi modyfikacje pokrywy tylko i wyłącznie?
FILTR:
Tu akurat rozumiem że do 60L ogarnąć filtr taki do 300L nawet, z tym że problem raczej jakiej FIRMY (wewnętrzny)

do WTELEK1
Może i ja pozbieram od kogoś roślinki zamiast wydawać grubej gotówki Smile
Czyli rozumiem,że co2 mogę sobie odpuścić tymczasowo,dokupię jeszcze mikro i carbo,bo makro dostałemSmile
Dzięki!
Temat zamknięty

Skocz do: